La casita de campo de mi abuelo

Slö dag det hära. Klev upp kl 11, hur kunde jag sova så länge det vet jag inte, har inte klivit upp så sent sen förra sommarlovet tror jag. Först så låg jag ute i solen och läste Harry Potter y la piedra filosofal (första på spanska). Det var mysit men det var så himla soligt! har inga solglasögon... :/ Sen kom mamma och elina hem ifrån stan. Och vi åt glass - en billig en från ica, inte det godaste men funkar - Sen kom lilljonna över och jag spelade brännboll mot hon och Elina. Hur kunde jag vinna även fast jag  var ensam på mitt lag och dom var två. Jag var tvungen att varva på varenda slag och sen fick jag vara både brännare och den som sprang efter bollen. Haha.
Snart blir det morfar. Till sommarstugan i himelsund. Det blir maravilloso. Morfar är världens bästa kock så det blir alltid underbar mat.

Planerar ett HP maraton med Emanuel. Det kommer bli bäst!! Men det kommer ta tid, 12.5 timmar... utan pauser ;) Haha. Hoppas bara att vi typ inte ska göra någonting på torsdag med skolan för då skulle det passa bra! Nu känns det som om sommaren kommer, fast lovar att blir kallt igen, men vet ni hur varmt det är ute på min gård!??! Helt sjukt. Men man ska inte klaga. 

     

Åh jag längtar typ tillbaka till London. Fatta hur kul vi ahde det där?!?! Plus att maten på KFC var godast xD Wrapstar hjärta mig. Såg på mcdonalds att dom hade typ någon liknande sak, så jag tog sjävklart den... för i london var det ju svingott. Men sen så var den jätteliten, typ "som ett litet knyte" (citat av Sanna E ^^) men hon hade rätt. Den i London var mkt större och godare. Oj, mitt livs resa hitills. Men snart blir det ju London igen, måste fara dit när resten av filmerna har premiär också. Eller iaf när den absolut sista delen av sjuan har premiär. Tänk vad mkt folk det kommer vara där då. Blir till att köa länge då. Men längtar redan!


Hermione: "A telephone, Ron. Honestly, you should take Muggle Studies next year . . ."  
- Prisoner of Azkaban

Abrazos




 


Una nota buena, gracias!!

Tack åsa! Jag har aldrig i hela mitt liv varit så nervös inför betyg!? Hur kan spanskan betyda så mkt för just mig? Jag var sjukt nervös just innan vi kom dit. Sen fick vi se slutet av El Dorado, en barnfilm på spanska. Då växte bara pirrigheten ännu mera. Och sen fick vi tillbaka nationella, och det hade gått sjukt dåligt för mig. Mvg på skriv grejen, vg på en annan del, och vg -!!!!! på en annan. Muntliga delen fick vi inte veta. Men ett minus!! I spanska!?!? Vad var det egentligen som hände med mig? Var inte jag det som älskar spanska och som drömmer om att kunna prata flytande?? Himla skit. Så vart jag ju typ helt förkrossad. Hade många tårar berädda på att släppas. Hade världens största klump i halsen och var så sjukt nära på att börja gråta. Så pinsamt och hemskt. Hur mycket spelar egentligen ett litet spanska betyg roll här i världen? Folk svälter och dör ju. Men iaf.... då satt jag där sjukt ledsen och besviken på mig själv(!) och alla fick gå ut och prata utom jag!!  Hon tog mig sist och alla bara ploppade ut så jag blev själv kvar. Okej inte rirkigt själv, jag tvingade typ Oskar att stanna, förlåt!, Jag förstår inte hur hon kunde ta mig sist, hon såg ju att jag var hur nära som helst på att byta ihop. Vilken lättnad det var när hon sa det. Men då blev det ändå hemskt, jag började ju typ grina då iaf. Kunde inte prata normalt iaf. Pero.... MVG I SPANSKA. Gracias gracias gracias! y te quiero



Never knew I could feel like this
Like I've never seen the sky before
Want to vanish inside your kiss
Every day I love you more and more
Listen to my heart, can you hear it sings
Telling me to give you everything
Seasons may change, winter to spring
But I love you until the end of time

Come what may
Come what may
I will love you until my dying day

Suddenly the world seems such a perfect place
Suddenly it moves with such a perfect grace
Suddenly my life doesn't seem such a waste
It all revolves around you
And there's no mountain too high
No river too wide
Sing out this song and I'll be there by your side
Storm clouds may gather
And stars may collide
But I love you until the end of time

Oh, come what may, come what may
I will love you, I will love you
Suddenly the world seems such a perfect place

Come what may
Come what may
I will love you until my dying day

- Moulin Rouge. Otroligt bra film! En av dom bästa jag har sett.

"Mr. Moony presents his compliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business."

Snape froze. Harry stared dumbstruck, at the message. But the map didn't stop there. More writing was appearing beneath the first.

"Mr. Prongs agrees with Mr. Moony and would like to add that Professor Snape is an ugly git."

It would have been funny if the situation hadn't been serious. And there was more.

"Mr. Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a professor."

Harry closed his eyes in horror. When he'd opened them, the map had had its last word."Mr. Wormtail bids Professor Snape good day, and advises him to wash his hair, the slimeball."
- prisoner of azkaban

Abrazos


382 días

Nervös dag idag. Har nog inte varit så här nervös ända sedan uppspelningen när man skulle söka in till Musik. Oj vad jag hade ont i magen minutrarna just innan. Pratar om terminsuppspelningen... Kom in i stora orkestersalen och där satt 5 musiklärare vid ett bord med varsin dator. Kändes som världens idol jurry. Där satt dom och sa inte mycket utan bara granskade en. Sen spelade jag, med flöjt-Hanna ifrån trean. Ibörjan gick det väldigt bra faktiskt, men sen gjorde jag ett fel och då gick typ allt sämst efter det. Blev så nervös igen då...åh. Besviken on my seft!! Men efter tio minuter kändes det väldigt skönt att det var bortgjort iaf.

Jag har jättekorviga fingrar har jag märkt! Haha, inte fina.

Var på stan och strömpilen med Sanna idag. Alltid lika kul med dig! Göteborg i sommar blir roligast!
Har jag skrivit om världens bästa sångerska btw? Hanna, en mi clase. hjälp mig, helt sjukt vad du är fantastisk!! Hon spelade upp två låtar för mig Jennifer och gustav som hon skulle spela och sjunga i kyrkan förra helgen. Det är helt seriöst det finaste jag har hört i hela mitt liv. Efter ett tag grinade både jag och Jennifer. Jag kunde inte sluta sen heller. Helt amazing att du kan förmedla den känslan! Eller känslorna.... ojojoj tack för att du finns!

Nu har jag fått veta sommarjobben iaf. Först här uppe på strömbäck i två veckor. Och sen blir det gatumusikanterna, förvånande nog. Men det blir kul. Fatta att bara få spela och få pengar för det?! KulKul!
Men näe, nu måste jag sova.... det är ju fortfarande skola på dagarna. Buenas noches. (Kommer få veta spanska betyget imorgon, är nervös som bara den för det också!! Håll tummarna för mig!!)

Wood: "HARRY, THIS IS NO TIME TO BE A GENTLEMAN. KNOCK HER OFF HER BROOM IF YOU HAVE TO."
- Prisoner of azkaban

Abrazos

=D

Fin rubrik, visste inte vad jag skulle skriva....
Sitter på skolan och väntar på att Mamma och Elina ska komma och hämta mig så blir det träning i hamptjärnsstugan. Måste vara det jobbigaste stället. Uppåt och neråt och uppåt och neråt igen! Och sen så fortsätter det typ så. Haha.

Iaf så har gladheten hållt i sig. Tack jörgen. Hela den hära jobbiga veckan har blivit mycket mera positiv sen igår. Sam. ekonomi provet imorse gick väl sådär, men plötsligt kom jörgen in och då blev jag lite mer peppad på att komma på något. Nog för att jag blandade ihop liberalismen och konservatismen. Men vad i hela friden har Ideologier med Ekonimi att göra? Ingen hade sagt att man skulle kunna ideologierna till mig. Så det var dåligt. Jag menade ju konservatismen men råkade bara skriva den andra. Pues bien... Sen hade jag bara spanska, och där såg vi film. Så egentligen behövde man inte komma på den. Men vissa har ju träning på tisdagar så att dom stannar kvar tills seent, då var det lika bra att fara. Det var iaf en bra film, typ... jag kom inte ihåg vad den hette. Men det var en spansk barnfilm, typ disney. Någonting med att två killar kom till Den gyllene staden. Den var jättebra. Jag älskar barnfilmer!
Oskar fick ledigt idag då. Eftersom att han inte hade prov på morgonen och ingen spanska... Ringde och berättade att vi slapp spanskan just innan tolv bussen skulle gå. Där hade han tur! Así, jag, Markus och Micke satt ensamma i ett klassrum och såg film. Det var härligt.

+ Ingen bruksuppspeling imorgon. Blir typ nästa vecka... Men måste ändå komma hit och spela piano tills på torsdag. Åjjj vad nervös jag kommer vara.
+ Någon stråkorkester som övar nu. Låter finfint :)
+ På Tisdag Har 9mu (tc) konsert som vi alla måste se!!
- Ska få "inviduell skuggning" idag på träningen, det är läskit... man blir så nervös för att man ska göra rätt.
 Bara ett miinus :)

"Well . . . when we were in our first year, Harry - young, carefree, and innocent -"

Harry snorted. He doubted whether Fred and George had ever been innocent.
- Prisoner of azkaban

Abrazos


379 dagar

.... Har det nu gått. Y todavía estoy en este manera. ♥

Sov så gott

"Oh yes, Professorhead," said Peeves with the air of one cradling a large bombshell in his arms.
"He got very angry when she wouldn't let him in you see.
" Peeves flipped over and grinned at Dumbledore from between his own legs. "Nasty temper he's got, that Sirius Black."
- Prisoner of Azkaban

Abrazos

Una día fantastica

Idag har varit en bra dag. Började härligt med film på svenskan och engelskan. Vi fick också tillbaka våra insändare+artiklar. Jag och Hanna fick Vg+/Mvg-, det nöjer jag mig helt klart med. Svenska är inte mitt bästa ämne direkt. Sen hade vi matte. Och vill inte skryta men jag kommer få MVG i Matte B!! :D Jag är helt överlycklig. Jag var helt inställd på att jag skulle få vg, och tänkte att det skulle väl få räcka för mig. Men nu hade det gått bra på nationella så då får jag också det i slutbetyg. Ojojoj, ingenting kan förstöra mitt humör nu. Tror jag iaf :) Jihoo. Sen hade vi datakunskap som var slappare än slappast. Fick sitta och lyssna på en massa korta redovisningar, plus läsa en kort kort bit själv. Sen var det Gemu (gehörs och musiklära) terminsprov som inte alls var så svårt som jag hade tänkt mig det. Jag tror det gick rätt så bra. Och sen så han jag och Oskar med tidiga bussen, eller jag menar halv fyran. Så nu är man hemma :) Underbart. Hur har era dagar varit? 

"He seems a very good teacher," said Hermione approvingly.
"But I wish I could have had a turn with the Boggart"

"What would it have been for you?" said Ron sniggering.
"A piece of homework that only got nine out of ten?"

- Prisoner of azkaban. 

Abrazos

domingo

Jobbig söndag. Jag känner mig sjuk... alldeles tät i näsan och jättehängig. Jag skulle göra vad som helst för att få sitta och se på film hela dagen. Tänk hp maraton. Ojoj, men näe... jag har typ 1000 grejor tills den hära veckan. Plus piano terminsuppspelning som känns jättejättejobbig. Jag kan ju inte ens min låt! Och sen kommer sam-läraren och sätter en massa press på en. Om jag får mvg på dom två sista grejerna då får jag mvg i kursen. Jag som hade tänkt att nöjja mig med vg jue!! Det går ju inte längre.

La semana
Måndag: Gehörs och musiklära kursprov, datakunskapredovisning
Tisdag: Sam -ekonomi prov
Onsdag: Piano övning med en flöjtist, trumuppspelning
Torsdag: Piano terminsuppspelining inför alla lärarna + tävling på kvällen.
Fredag: Sam analys in. Piano läxa - skalor. får Säkert någon spanska grej till denna dag också.

Okej, det ser inte så mycket ut. Men det känns sjukaste jobbigt!!!! 
Jag har varit borta länge ttre kvällar irad nu. Det känns typ att jag inte har sovit så mycket. Vill bara vilasovavila. 

Kulturnatta var iaf kul. Spelningen gick rätt okej och sen var det "The whez" :P Det var nästan roligast, var några killar där som dansade, mimade och var skojsiga att se på. Men musiken var som alltid bra. Jag fattar inte hur Oskar kan röra fingrarna så där snabbt!!?? Någon som vet knepet? Tell me. Jag känner mig så efterbliviven på piano. Alla kan sina instrument sjukt bra, och sen kommer jag här ba: Yeah... lets go barnen i bullerbyn. Okej, inte riktigt så men nästan. 

"I'd have to see what the Ministry'd do to me if I blew up an aunt.
 Mind you, they'd have to dig me up first, because mum would've killed me.
- Ron, prisoner of azkaban 

Abrazos

dudududududududududu - mitt huvud kommer typ explodera, allt - pangpoff! Snälla hjälp mig!


He raised his hand automatically and tried to make his hair lie flat.

"You're fighting a losing battle there, dear," said his mirror in a wheezy voice.
- Prisoner of azkaban.

Abrazos 


Un otro concurso hoy

Japp, tävling idag igen. Sprint på tomtebo :) Det blir kul, hoppas jag glömmer allt som jag har i mitt huvud just nu då! Orkar inte med mig själv. Tänker hela exakt hela hela tiden på en sak, och sen så gick det väldigt dåligt idag igen på spanska nationella!! åh.... och gissa vad jag sa på engelska prat nationella igår då? Jag skulle förklara vart jag bodde, tror ni inte att jag säger:
- I live en un pueblo pequeño.
Hur korkad får man vara? och har så mycket som jag måste göra just nu... fattar egentligen inte varför jag sitter här och skriver medans jag väntar på mamma, jag hade lika gärna kunnat spela piano och öva tills terminsuppspelningen. Typiskt mig. att inte ta vara på den lilla tid jag har. Så att jag måste stressa sönder sen. + bad imorgon....inte kul. Vilket positivt inlägg!

Pues bien, nu måste jag gå och packa ner alla los libros i min väska. Sen blir det springspring!

 "We don't send people to Azkaban just for blowing up their aunts."
- Fudge, prisoner of azkaban

Abrazos

Concurso

Tävling idag, budkavle, eller stafett med mi madre. Det var kul. Vi vann och fick snorljusgulgröna ryggsäckar. Jättesnygga ^^ Funderar på att använda den i skolan... *not*. Nu har jag iaf fikat upp allt som jag gjorde av med, typsikt mig! Det var världens jobbigaste upplopp, upp för hela branta sluttningen vid Hamptjärnstuga. Och att man var tvungen att göra det två gånger! Andra gången var det ganska mycket jobbigare än första gången, men jag tog det rätt så lugnt uppför för jag visste att vi redan att jag låg mycket före de andra. Kul tävling iaf :)

Nu måste jag göra svenska, URK, och inget one tree hill idag :/

"I knew it." Stan shouted gleefully. "Ern. Ern. Guess 'oo Neville is, Ern.
E's Arry Potter. I can see 'is scar."
- Prisoner of azkaban

Abrazos

Un día peor

Buenas noches.
Idag har typ varit min sämsta dag. (Saknar sannas utryck!)

»1. Började med Samhällskunskap i 2½h, där vi gjorde nyhetsanalyser, och jag hittade ingen nyhet som jag ville ha om på typ över en timme!

»2. körprov -alltså kör som i sjunga tms i en folkmassa- Och det gick inte alls bra, fick vara ensam i min stämma med en tjej som inte är så jättebra på att ta rätta toner om jag säger så. Så jag hade hon i örat men lyckades kanske, men en ton går bara inte in i mitt huvud, jag tar ett bess istället för ett b, så irriterande!

»3. Spanska nationella hörförståelse. Det gick typ bra för alla andra utom jag! Jag hade lätt kunnat börja gråta där, jag fattade ju inte ens endel ord! Spanska är det ämnet som jag verkligen vill prestera bäst i, spanska och idrott. Och sen så kommer det dära skitprovet! Nu låter jag säkert dumdum men om jag inte får mvg i spanska kommer jag bli så sjukt onöjd med mig själv. Jag vill så gärna, det känns som om spanska är det enda jag lever för. Okej, inte riktigt, men oj vad jag vill det så mycket. Och jag orkar inte med Loka som typ får alla rätt på alla prov, hon har sjuklt bra uttal och kan allt typ och hon gillar typ inte äns spanska. Eller annars hade hon väl kanske inte läst spanska men.... Åh, varför kan inte jag vara som hon?

»4. Jag hade inte tränat tillräckligt på min pianoläxa, jag vill så gärna öva och vara bäst på piano, men jag orkar inte. Det tar så lång tid för mig. Och har alltid varje fredag dåligt samvete för att jag inte övat så mycket som jag borde. Säger typ ursäkter till min pianolärare hela tiden känns det som.

»5. Skulle köpa en klänning, då funkar inte kortet, så var tvungen att springa till en automat och ta ut pengar.

»6. Skulle ha rep på Idun med dansen kl 5, vi fick typ köra när kl var kvart i sex. Så jag satt där i typ en timme alldeles själv och gjorde absolut ingenting.

»7. Kom hem jättesent, eller okej kl 7, men fick äta kall mat - jag orkade inte värma den.

»8. Nu sitter jag här själv, har dansuppvisning imorgon som jag inte alls är pepp på. Rebecca är på väg till fäktnings SM så det blir inte lika kul utan henne.

»9. Krille visade mig en kille med en låt, som typ fick mig att börja gråta. Fast den var väldigt fin! Kan lägga upp den här: 
 


Det enda som jag tycker har varit speciellt bra idag är att jag efter piano lektion hittade tu en el cafiteria - de tú mismo. Så kunde få lite glädje i mig innan det återgick till los cosas terribles. 


You light up my life 


"HOW DARE YOU GIVE THIS NUMBER OUT TO PEOPLE LIKE - PEOPLE LIKE YOU."
- Uncle Vernon, Prisoner of azkaban.

Abrazos

El diario de Lily Evans

Har nyss läst ikapp mig i Fannys fanfiction. Sry att jag har varit borta så länge ifrån den, men har haft lite mycket för mig, men nu kunde jag inte hålla mig. Sjukt så duktig du är! Alla ni som inte har läst den, börja läsa den! >hp gruppen på apberget<
Jag hade bestämmt mig för att fara till skolan idag och åka hem med 20 över 11 bussen. Och sen halv elva gick vi och åt, och sen glömde jag bort tiden. Så nu har jag suttit här typ i en timme, eller mer. Och bara gjort ingenting. Borde kanske gå och öva piano igen. Men orkar inte!! Fast måste :/ Varför är ingen här inne, det är så tråkit vid datorn om man är själv. Men om typ 1h och 45 minuter, då får jag fara hem. Varför går det så lite bussar!? Skulle ha stannat hemma, det var inte så lönt att fara på operation dagsvere informationen, eller det kanske det var. För nu ska jag jobba på operation nattverke, en konsert här på midgård som man kan gå på istället för att jobba, men den kostar ju pengar, så nu ska jag riva biljetter och bidra med lite fika. Då har jag gjort mitt till operation dagsverke :P Det blir bra.

Undrar vad jag ska hitta på ikväll förutom att plugga, kanske baka något, ja! Jag ska baka kladdkaka när jag kommer hem! Btw så är dom hära macdatorerna på skolan sämst. Det är en massa saker som man inte kan göra på dom som man kan med windows. Så lika bra att gå och spela piano en timme. Är leeesss på låtarna, men har läxa tills imorgon. Och just det, vi har kör prov imorgon! Neej. Känns inte bra, hoppas jag klarar min stämma, den är ju lite kronglig ^^
Pues bien, hade

Sista citatet ifrån 2an nu ^^ sen blir det poa. Och eftersom att man inte kan göra det till kursiv stil, eller centrerad så får det se som vanligt ut.

"Could've been anything," said Ron.
"Maybe he got 30 O.W.L's or saved a teacher from the giant squid.
Maybe he murdered Myrtle, that would've done everyone a favour . . ."
- Chamber of seacrets.

Abrazos

Un sueño terrible

Det var det verkligen. Jag drömde världens hemskaste dröm. Det kom en tsunami till Strömbäck (Kanske inte så troligt, men det gjorde det iaf) och först trodde folket att det bara var stora vågor som kom, så dom badade i det. Många i klassen var typ där av någon konstig anledning. Sen kom den riktiga tsunamin. Den forsade över kajen men jag lyckades hålla mig kvar på något sett, men sen så kunde jag inte hitta Oskar, hur han också var där har jag ingen aning om hur jag visste, men iaf så började jag förstå att han hade följt med ut i havet. Att han var död, jag började grina sjukt mycket och då hittade jag Hampe som satt i en liten trädkoja (det här låter ju nästan komiskt men det var jätteverklgit!) och han bekräftade att Oskar var död. Så vi satt där typ ihopkramade, annars trodde vi väl att vi skulle föras iväg med allt vatten, och grät tms. Det var så hemskt, jag var typ ledsen hela morgonen efter att jag hade vaknat. Men det var ändå en lättnad att vakna, för i drömmen trodde jag verklgien att det var på riktigt. Tänk om det hade varit på riktigt!? Jag vill inte ens tänka på det.

Det har kommit en ny bild ifrån HPB, där lucius sitter i sin cell i azkaban. Ganska cool bild faktiskt.
image46 Men fattar inte riktigt vad det är han har runt halsen? En halskrage? Varför isåfall? Haha, nu längtar man iaf väldigt mycket till filmen! Det ska bli så kul att se allting.



Idag, spanska nationella. Pratgrejen. Känns lite läskigt, borde kanske ha repterat alla tidsformer osv. Men det borde ändå räcka med att läsa på spanska mycket så att man kommer in i språket. Estoy nervioso ahora! Pues bien, det går säkert bra. 
Min engelska lärare tror att om man läser på tex spanska innan man somnar så drömmer man på spanska osv, spanskan finns i hjärnan under natten så att man övar lite fastän man inte vet om det. Och sen om man läser spanska på morgonen också så fastnar det lite bättre. Det skulle ändå vara bra om det gjorde det, för jag läser ofta spanska på kvällen innan jag somnar. Just nu läser jag Harry Potter y la piedra filosofal. (ettan) Har kommit typ 50 sidor. Wehii, av vad är det, typ 250 sidor totalt tror jag. En bit på vägen iaf.  En 5e del.

Okej det var inte tänkt att jag skulle skriva så här långt inlägg, ska snart åka bussen och hade tänkt spela lite piano eller läsa el libro innan. Men det kanske blir det på bussen istället då. Idag har vi bara spanska, eller egentligen matte också men vi har eget arbete där. Så jag börjar kl halv tre. Estupendo! Adios


"Could've been anything," said Ron. "Maybe he got 30 O.W.L's
or saved a teacher from the giant squid. Maybe he murdered Myrtle,
that would've done everyone a favour . . ."
  
- Ron, chamber of seacrets.

Abrazos

Tengo que hablar español ahora!!!

Okej, nu var det hasta mucho tiempo aqui. Men skola, träning, skola, för lite ork och pues bien.... Men nu har jag fått reda på att det typ ska vara "uttagning" till Teniriffa, fatta hemskt!! Det här är ju min dröm!! Snälla låt mig få fara! Man ska typ prata med läraren, som en dialog, fattar ingenting. Jag vill fara, och jag vill ha med mig oskar! Visste att det inte kunde vara så bra som det verkade.

Iaf har jag tråkat sönder hela dagen. Hade ingen alls att vara med. Sanna valde några grillkompisar istället, rebecca var barnvakt, så jag hoppade studsmatta med mig själv och satt vid datorn. Muy divertido.... no. Här är iaf resultatet av datalekandet.

image44 
Hahah, ja, det här var ju intresant. Letade också igen en massa gamla bilder. Och hittade dessa sommarbilder. Otroliga minnen där ifrån. Yo sólo quiero sentir el calor de tu mano un otra vez. Bueno! Hahah och jag kommer aldrig glömma sannas hopp ifrån taket ner på bordet. <se bild> och sen när jag och oskar han fram till henne då var hon först tyst och sen sa hon: "åh, jag är för tjock"

Minnen.


image45
Quiero hacia atras. Den hära bilden slarvade jag något med. Jag visste inte vad jag skulle göra men ville göra någonting av bilderna.

















Harry was just thinking that all he needed was for Dumbledore's pet bird to die while he was alone in the office with it, when the bird burst into flames.  
-
Chamber of seacrets 

Abrazos

RSS 2.0