Ahora, adios Umeå

Ska jag typ ner till uppland, jag har fortfarande inte ´förstått det typ. Känns nervioso! Tycker synd om er som får ha med mig i laget. Pues bien... Hoppas det går någolunda bra iaf. Fick höra nu att jag inte ska köra på natten, wihoo säger jag bara! Jag har dåliga minnen från natt-OL. Haha, slocknande pannlampor i ingenstans är inte kul. Jag ska iaf göra mitt bästa. Wish me good luck! ¡Desea una buena suerte para mi! Haha, vet inte om man kan säga så, men ändå. Jag slapp iaf göra provet idag. Hoppas det gick bra för er andra. Men det gjorde det säkert. Nu blir det lång lång bussresa. Så måste gå nu. Adios Umeå!


 Hoppas det inte blir blött, Fast vad gör det...? xD xD

Snape: "Longbottom causes devastation with the simplest spells, we'll be sending what's left of Finch-Fletchley up to the hospital wing in a matchbox."
-
Chamber of seacrets, tänk att snape var god iaf.

10 mila?

Hjäälp! Tjelvar vill att jag ska följa med på 10-mila. Orienteringstävling i lag. Jag kommer ju sabba hela alltet för dom! Då springer man ju för en massa andra, inte bara för en själv. Då har man ju värsta ansvaret! Och han ringer nu!?? Dom ska ju fara i morgon kl 12, jag har ju ensemble uppspelning och allt, hur ska detta gå?? Och jag och sanna skulle ju vara dj:s på stöcke discot... då slipper ju elina iaf mig, en possetiv sak. Man alvarligt, jag kan inte vara med där!? Jag har aldrig sprungit budkavle jue, jag kommer förstöra för alla. Är redan supernervös för om det blir av jue! Aah, jag kommer inte klara mig! Nu måste jag ringa mamma och säga det hära. hahah har ju typ panik, var tvungen att skriva av mig det, kunde inte säga det till någon,  alla är ju typ borta, undrar vart dom är :S

"Dobby is used to death threats, Sir. Dobby gets them five times a day at home."
- Stackarn, Chamber of seacrets

Abrazos

Harry potter vídeo


Filmklipp ifrån Harry Potter and the half blood prince.
ojojoj vad jag längtar nu! :)

Ron: Do you think we have nothing better to do in potions than to listen to Snape?"
- Chamber of seactret's

Abrazos

animo teneriffa! enamorada

Jag peppar så mycket Teneriffa. Tänk om dom kommer nu och säger att det inte blir av? Vad ska jag då göra! Hela mitt glada humör finns ju pga den hära resan. Har suttit i typ länge och skrivit spanska nu, ganska kul, fast är lite less på den hära boken nu... La llamaba de Habana... Skönt att ha redovisningen bortgjord på tisdag. Fast jag är redan nervös. Måste få bra betyg. Ska plugga ännu lite mera på http://www.glosor.eu/ haha.

Jag tror inte jag har förstått vilken härlig känsla man kan ha. Och vilken den härligaste jag någonsin har haft är förens nu! Satt och tänkte tillbaka på el verano idag. Estuvo verkligen enamorada de ..... Om ni inte vet vad det betyder, stackars er som går miste om en sån viktig information här ^^ Pues bien, att jag inte fattade det entonces! Estoy tonto. Det värsta är att jag inte tror att jag kan släppa det. Det går som i omgångar, men det kommer alltid tillbaka! Voy a estar loco.
I'm sorry, for all the things I didnt say, but its too late, and now you´re gone so far away.
Okej, INGEN bra låt, men så är det.


Jag måste gå och sova nu snart, men har inte lust till det. Måste packa danskläder och middag till imorgon först. Fick föresten en massa nya kläder, eller gammla kläder ifrån siri, som blivit försmå för henne. Kulkul för mig säger jag bara! :D Gratis kläder tackar man aldrig nej till.

"Nibbles?" he said sweetly, offering them a bowl of peanuts covered in fungus.  
-Peevs, chamber of seacret's

Abrazos

clase de piano

SItter på skolan och väntar på att pianolektionen ska börja. Det är ganska drygt att stanna kvar här först en timme själv, ch bara vänta på att tiden ska gå. Sen ska man ha lektion i 40 minuter, och när man är klar med den går bussen exakt, så då hinner man inte med den utan måste ta 20 över femman. Sena fredagar blire. Fast när man kommer hem är maten färdig och allt typ, maravilloso!

Spanska som sista lektion, härligt härligt! Taggar teneriffa så mycket! Hoppas verkligen det blir av, Emanuel pratade om att man skulle  få privatlektioner där, men bara med blåsinstrumet. Tur att jag har spelat blockflöjt :S Hoppas det räknas! Den spanska musikskolan ville sammarbeta med oss, och föreslog 1 sept. till den 20 september, eller i februari. Men fattar ni, 20 dagar på Teneriffa!! !Estupendo!

Nu börjar pianot strax.adios

Nearly Headless Nick: "But you would think wouldn't you," he erupted suddenly, pulling the letter back put of his pocket, "that getting hit forty-five times in the neck with a blunt axe would qualify you to join the Headless Hunt?"  
- Chamber of seacrets

Abrazos

prueba de nacional

Urk, engelska nationella idag. Skulle skriva om ett minne ifrån en årstid. Jag skrev om london, längtar tillbaka! Måste fara dit inför sista filmerna. Bueno... det gick väl som det gick. Såg Medium nyss, jag förstår inte varför ingen gillar det? Jag älskar det! Okej det är inte bättre än One Tree Hill eller Greys men kommer helt klart där efter någon stans. Es maravilloso! Pero, a veces la programa es horible.
I tisdags fick vi göra värsta roliga grejen med Spanskan. Vi gick till datasalarna och gjorde en användare på http://www.glosor.eu/ . Sjukt rolig sida, har tänkt träna där typ tio minutros por día. Fast det kommer jag aldrig hålla. Men hade blivigt väldigt bra då. Ah, fick värsta idén om att hitta någon spansk sida, typ som apberget. Jag har typ blivigt besatt av spanskan. Så härligt språk! Jag vill verkligen kunna prata flytande en dag. Fast det är lååång väg kvar. Men hoppas på teneriffa till hösten! Nu måste jag sova. Buenas noches.

There was a scramble as everyone tried to seize a pair that wasn't pink and fluffy.
- Chamber of Seacrets

Abrazos

Concierto de 8mu

Nu var det ett tag sedan igen. Har haft lkite fullt upp, har inte hunnit skriva varken här eller på apa. Men ikväll for vi tillbaka till TC och såg 8mus konsert. Hjälp vad jag vill tillbaka! Ändå bara köra våran 9mu konsert minst en gång till! Snälla take me back! Jag skulle kunna börja gråta när som helst. Kom lite tidigare än Sanna, Julia, Hanna och dom, så stog utan för och lyssnade på när dom soundcheckade (stavning?), då först körde dom Halo, av Bethany joy lenz, då blev jag jätteglad. Superbra låt!! Och sen när dom slutade spela kom Thomas komentarer! Ah, jag har saknat han! :] Underbar lärare.... Jag ville bara upp på den scenen och köra själv! Hade lätt kunnat köra solo fast än jag är så tímido. Det var så kul att vara tillbaka i den aulan, så många bra minnen! 
Sen blev jag också väldigt förvånad. Jag såg ett par fula byxor hänga på väggen i aulan. Jag ba: Men va?? Varför hänger det ett par jeans på väggen? Men sen såg jag att det var min och sannas bilduppgift ifrån nian!! Så hemskt att dom hängde där så att alla kunde se!
Också kul att träffa Fanny! <3! Fastän det inte blev någon lång stund. Du blev jättefin i håret! Passar super i lugg :)
Åh, jag kommer inte kunna somna ikväll, det enda jag tänker på är TC, och 9mu, och Thomas, daniel och rolf :S

Nu till någonting helt annat. Igår så fyllde Emma Watson 18 år. Felicitaciones para tú! En annan nyhet är att... Helen McRory, som egentligen skulle spela Bellatrix i femte filmen, men gav bort rollen pga graviditet kommer nu spela ingen mindre än Narcissa Malfoy i  Deathly hallows. Som blir dos partes!

Nu måste jag börja lugna ner mig lite. För göra det under Greys... Som börjar om cinco minutos. Och gissa vad?? Vi musik-spanskare kommer typ få åka till spanien, till en musikskola där, och ha utbyte med dom i höst. Oj, vad skoj det blir om det blir av. Och sen blir det ju spanien igen om man fortsätter ända till steg fem. Vilket jag kommer göra. Que divertido!
 
"Can you believe our luck?" said Ron miserably bending down to pick up Scabbers the rat. "Of all the trees we could've hit, we had to get the one that hits back."  
- Harry potter y la camara secreta

Abrazos

Un concurso de Harry Potter !Estúpendo!

Jag har typ gjort illa foten, eller framsida vad/vristen på något sett. Mamma tror att den är överansträngd, men jag har ju itne gjort någonting jättejobbigt! Så det gick inte alls bra på träningen. Jag försökte hänga med Sofia, men det gick inte... var tvungen att släppa henne. Fick för ont. Det går bra när det bara är rak väg, men när underlaget blir ojämt gör det ont i varje steg. Hoppas det går över snart!! För jag kan ju inte springa så här!!

Okej, nu till alla glada Svenska Harry Potter fan!! :D Äntligen finns det en tävling även för oss här i Sverige!!! Vill du resa till London med din kompis och få läsa The Beelde of the Bard? Något jag vill vinna! Tänkt att få läsa en av dom sju böckerna!! Tänkt att ens få titta på en av dom! Ojoj, jag måste komma på något bra att skriva. Om du vill tävla gå in här och läs dig vidare. Lycka till alla! Tänk, äntligen en tävling där vi svenskar kan vara med. Vet ni hur många gånger man har blivigt såå besviken för att vi inte har kunnat vara med? Många!

The Tales Of the Beedle Of The Bard

    
   
Handwritten by J.K Rowling


Idag är det min matdag. Sorligt. Jag har inte lust att laga mat. Men får trösta mig med att kl sex är det One Tree Hill! Jag älskar programmet!! Jag trodde nästan att det skulle bli dåligt nu när dom har gjort en "fyra år senare". Men det har blivigt riktigt bra! Nej, kom just på att jag måste plugga SH ikväll. Sammhällets Ekonomi. Fy för det! Nu snöare också. Ingen bra dag det här.


Harry got a shock the first time he looked in the mirror over the kitchen and it shouted,
 "Tuck your shirt in, scruffy,"
- Chambers of Secrets

Abrazoz

Viernes!!

äntligen fredag äntligen fredag! Känns underbart. Hade ingen piano lektion idag så fick sluta tidigare. Var bra, jag hade inte alls övat lika mycket på läxan som jag borde ha gjort! Så nu får jag till nästa Fredag på mig igen. Hade ingen kör heller, och nästan ingen Ensemble. Läraren var sjuk så vi fick spela på själva vilket inte blev så lyckat. Alla började ju bara spela på egna låtar osv. Vi ska spela Somliga går med trasiga skor, ganska långtråkig låt egentligen, men härlig.
Idag träffade jag också SO-lisa, min gamla lärare. Det var typ konstigt, har itne sett henne en enda gång sedan den andra skoldagen i höstas. Men det var trevligt att höra att hon mådde bra ^^ Imorgon ska jag hjälpa Sanna med matten, så idag har jag köpt dajmtårta som vi ska tjocka i oss. Haha, det blir gott.
Ikväll blir det så ska det låta och mys med la familia <3!

Okej nu kommer det citat ur Hemligheternas kammare i fortsättningen. Jag tänkte att jag skulle sluta på topp med:

"So light a fire." Harry choked.

"Yes - of course - but there's no wood." Hermione cried, wringing her hands.

"HAVE YOU GONE MAD?" Ron bellowed. "ARE YOU A WITCH OR NOT?" Ifrån De vises sten. Helt otroligt citat! :) Aja, nu blir det snart middag hoppas jag. Adios


"I WARNED YOU. I WILL NOT TOLERATE MENTION OF
YOUR ABNORMALITY UNDER THIS ROOF."
- Uncle Vernon, Chambers of seacrets
Abrazos 

Un musical de Harry Potter

Oj jag fick värsta rycket. Lekte sönder med photoshop. Jag visste inte att man kunde hitta en massa egna "brushes" och lägga till. Hittade en massa med superfina blommor, träd, städer, stjärnor osv. Oj vad man kan göra snygga grejor nu känns det som. Hittade några som var som ögonfransar och munnar. Det var coolt att lägga till vääldigt långa ögonfransar på en själv. Man kunde göra mycket snyggt. Så lekte lite och gjorde om headern till min blogg. Det var kul med alla blommor, grässtrån m.m. Haha snyggt va? ^^

Men iaf så verkar det nu som om det är bestämmt att det blir av en musikal. På sidan http://www.harrypottertickets.net/ verkar det iaf som om showen är igång och söker skådisar till den. Jag hoppas verkligen att jag kan fara till london och se den när den blir av!

Har lite dåligt samvete över att jag inte har gjort någonting alls på hela dagen. Har städat litelite, och suttit vid datorn. Jag har ju både pianoläxa och svenskaläxa. Så nu måste jag gå och plugga. :/ Hare bra.


"So light a fire." Harry choked.

"Yes - of course - but there's no wood." Hermione cried, wringing her hands.

"HAVE YOU GONE MAD?" Ron bellowed. "ARE YOU A WITCH OR NOT?"  
-Philosoperh's stone

Haha, abrazoz


Dos partes del Harry Potter 7

Åh, vad skönt det vara tt komma tillbaka till hp världen. Har varit jätte borta i över ett halvår. Har inte skrivit på min ff, har inte varit aktiv på apberget. Har inte fortsatt med min hp tidning. Det enda jag har gjort är att sträckläsa böckerna om och om igen. Och typ börja skriva av mig här istället. Men nu ska det få börja vara lite mera hp information här har jag bestämmt. Och det ska jag hålla kvar vid! Om jag inte gör det får ni säga åt mig!


Så nu är det äntligen bestämmt att Deathly Hallows kommer att delas upp i två delar. Jippi! Det känns väldigt bra, då kommer dom nog kunna få med allt det viktiga som dom måste ta med. Det hade inte fungerat med bara 2½ timmar till den boken. Originaltitlarna till filmerna kommer att bli "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I" och "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II". Den första beräknas att ha premiär i November 2010 och den andra delen i Maj 2011. Det kändes mindra bra, jag hade ju hoppats på sommaren 2010, att london resan skulle bli av då. Men vi får väl ta det i november eller Maj istället. Oj vad skoj det ska bli. Hoppas att vi får med oss många ifrån Hp gruppen, vi vill ju vara så många svenskar som möjligt! För det är helt klart en upplevelse man absolut inte får missa! Det är den bästa resan jag gjort i hela mitt liv!

Idag är jag ledig, det känns underbart. Tar upp mina frånvaranden ifrån HP-gruppen idag! :)

"You haven't got a letter on yours," George observed. "I suppose she thinks you don't forget your name. But we're not stupid - we know we're called Gred and Forge."
-Philosopher's stone

Abrazoz

Ópera de los gatos en mañana då

Haha, det ska bli kul. Två konserter imorgon. En med kören och så ska jag kompa mis compañeras del curso, en el Kattduetten. Vilken härlig teater det blir. Önskade bara att jag skulle få se den jag också. Sitter med ryggen mot dom :( Fast nu börjar jag också bli lite nervös, känns inge bra att deras sång "hänger" på mig, och med en Filippa som sitter och säger en massa nervositerande saker till en blir det inte bättre precis. Kan man säga nervositerande? Det lät lite påhittat kanske? Det är som om man har citerat någonting med nerver. Haha, aja, spela roll. Det går säkert bra imorgon, hoppas jag. What if I play the wrong note?? Huh!?? Okej, inga sånna tankar nu. Hoppas det inte blir senare än kl halv nio imorgon, jag måste hinna hem och se Greys!

Träning idag, men snöpuls. Jag som hade tänkt mig att det skulle vara bart i skogen i fortsättnignen... Och så kommer det mera snö! Vad är det för stil egentlgien? Inget jag gillar iaf, så det var avskalade kartor, så enbart kontroller efter kompassriktning, var lite svårt men Jag och Sofia hittade ganska bra ändå. Sen intervaller i skogen. Det var jobbigt.
När jag kom hem stog det världens maskin på våran gård och jobbade förfullt med träden som vi ska såga ner till ved. Fatta hur stark en sån där traktor maskin måste vara! Den greppade tag om typ 10 träd som om det var tio plockepin-pinnar. So impressed! ¡Estoy hondamente impresionado! Nu blir det nattinatt :)

"Blasted thing," Snape was saying. "How are you supposed to keep your eyes on all three heads at once?"
- Philosopher's stone

Abrazos

orientación de cerca

När-OL idag. Det blir så mycket roligare när man får hela banor att köra efter. Jag valde en på 5.3 km. Det gick väl så där, slog inte tjelvars tid... Det var ju mitt mål, men var bara 13 sekunder efter så nästa gång tar jag honom. Haha. El restro de mi familia är fortfarande borta så jag fick tigga skjuts av grannarna (dom som jag var barnvakt åt) och av mormor. Men det gick ju bra... fast fick lite panik igårkväll när jag upptänkte att jag inte hade någon skjuts. Ingen hade tänkt på mig. Men jag tog mig dit och körde banan, sen dusha i klubblokalen och sen hem med mormor, i deras nya bil. Den var nice! Började prata om femdagars, vart vi ska bo osv. Allt verkar superbra, vi ska bo i en sex-bädds-stuga som har bastu! Det lät underbart. Och bara 15 minuters promenad ifrån lindvallen. ¡Estúpendo!

Har nyss ätit makaroner and chees. Det var gott, kanske lite onyttigt. Men jag orkade inte laga till något annat! Men nu ska jag försöka vara duktig och plugga, dels svenska y voy a leer en el libro de espaõl! Voy a limpiar la cocina tambien :( Nu har jag tagit väldigt många citat ifrån Philosopher's stone här ett tag. Snart måste jag byta till La camara secreta... Adios

Ron dropped his wand. Hermione Granger, telling a downright lie to a teacher?
- Philosopher's stone

Abrazos

Frambuesas con azúcar granulada

Hallon med socker! Min godaste grej just nu. Har precis ätit middag, fick ta rester... orkade inte ställa mig och laga mat bara till mig själv. Ikväll blir det barnvakt åt Oskar. Han är världens sötaste granne! + att han älskar musik. Varje gång vi träffas vill han att vi ska spela gitarr, och jag kan ju egentligen inte äns spela! Men iaf blir det Nicke och Mojjes "kär" som vi spelar och sjunger. Sjukt gullit. Så det blir natta han och sen se på tv tror jag. Körslaget. Tar med mig spanska boken också, om jag orkar läsa. Undrar hur länge dom kommer att vara borta.... Sen blir det att komma hem hit igen, själv, ensam i ett stort hus. Läskit, jag kommer inte kunna somna efter igår! Hur kom vi egentligen in på spöken och sånt? Just det... Simons hus var typ ifrån 1850-talet, det var där det började. Undrar hur gammalt vårat är. Nej, får jag inte tänka mera så. Det kommer ju bli hemskt ikväll.
Hoppas mamma eller någon ringer nu snart och berättar att jag får skjuts av någon in till träningen imorgon. Vill inte missa den, då måste jag ju ut här i strömbäck själv, det är inte alls lika kul!
Jag vill tillbaka till igår kväll till milkshakarna, rebecca och simon, Det var ju svinskoj! Vet ni att chaquitas bananer, endel av dom har jätteroliga klistermärken? ^^ Haha.

He bent down and pulled his wand out of the troll's nose. It was covered in what looked like lumpy grey glue.

"Urgh - troll bogies."
- Philosopher's stone

Abrazos


Un noche terrible

Okej Fanny. du har rätt, nu måste jag skriva ett nytt inlägg, det var lite länge sen sist. Men har haft lite fullt upp.

Det var fredagskvällen det, undrar hur mycket man kan skrämma upp varandra. Först husvisning hos Simon, det var trevligt, sen husvisning hos Rebecca. Fast kan jag väl redan varendra liten vrå. Men inte Simon. Sen blev det choklad/banan-milkshake, och jordgubb/hallon/vanilj-milkshake. Det var mumma. Sedan kom vi in på spöken, läskit! Pratade om blåliden till i sommar, vi måste verkligen fara,  vet ni hur läskit det kommer bli! Ingen täckning, bara en gammal stuga uppe på en ensam kulle. Tillsammans med spöken. Om det nu finns några, fast det är klart det gör. Övernatta på Blåliden själva samtidigt som man kör typ anden i glaset. Jag är typ säker på att jag inte vågar, men man får plåga sig själv. Det är ju lätt att vara kaxig nu, men det blir säkert tårar för mig. Jag börjar ju typ grina, eller det kommer tårar jämt när jag blir rädd. Måste träna bort dom, vill inte gråta ju. Det är bara sorligt. Aja, iaf sen såg vi på "Ghosthounting with McFly". Det var också läskit, men sen blev det för läskit och vi blev bara tröttare och tröttare så vi gick och lade oss. Sen skrämmde viktor livet ur oss genom att skicka ett sms så hela rummet blev upplyst, ingen vågade gå ner och ta mobilen så Rebecca fick sträcka sig uppifrån sängen. ^^ Förlåt, jag borde ha gjort det. Men det var en lyckad kväll iaf :)

Mis padres y mis hermanos är borta i helgen. Elina har skidtävling först i sorsele och sen i storuman, orka fara så långt bort :P Det är härligt att vara hemma själv, men ingen har tänkt på att jag har träning imorgon, så nu har jag ingen aning om hur jag ska ta mig in. Hoppas på mormor eller någon annan :P Nu ska jag äta glass och se på så ska det låta.


"Shan't say nothing if you don't say please," said Peeves in his annoying sing-song voice.

"All right - please."

"NOTHING. Ha Haaa. Told you I wouldn't say nothing if you didn't say please. Ha ha. Haaaaaa." And they heard the sound of Peeves whooshing away and Filch cursing in rage.  
- Philosopher's stone

Abrazos


RSS 2.0