comida, comida y comida

Estoy en la casita de mi abuelo. Y el tiene un ordernador con internet. Estupendo! Estupendo! Haha.... men bara så ni alla vet är det som alltid sjukt underbart här i hemavan!! Kinderna hettar fortfarande, det är underbaraste vädret, förutom att när man vaknar varje morgon är det ca 25 minusgrader. Imorse när jag klev up var det -24.... Fast den soligaste solen man kan tänka sig. Så man blir lite lurad. Fast senare på dagen så kommer värmen :)

Hoppas verkligen vi kan stanna tills på fredag. Då är det ju slalom tävling igen, jag vill ta revange.... ^^ Pero, adios.

"Excuse me, Professor Flitwick, could I borrow Wood for a moment?"

Wood? Thought Harry bewildered; was Wood a cane she was going to use on him.
- Philosopher's stone

Abrazos


vamos a subir a la motaña

Lets go to the mountains.

Ajdå har inte skrivit ända sedanprojekt dagarna. Aja, hur som helst gick föreställnignarna super! Det var otroligt kul, nu känner jag verklgien att jag har valt rätt program. Fattar ni vilken kick man får av att stå på scen! Jag hade kunnat köra föreställningen om och om igen. Ni ska bara veta hur taggad jag var inför den sista! Den sista var nog den roligaste, den gick bäst också. Tur det, man vill ju sluta på topp. Men sen så var alla där och tittade då :) Mormor, Fanny, Sanna, Rebecca och Johanna. Det var kul.

Hade spanska prov i tisdags och jag är fortfarande kvar i spansktalandet. Kanske också för att jag är så sjukt avundsjuk på de orienterarna som just nu sitter på flyget på väg till Spanien på träningsläger! JAG VILL OCKSÅ! Asi voy a hablar español un momento pequeno, pero ahora quizas niguno entende alguno. Bueno.... no me preocupo en todo caso. Voy a hablar Español el todo del dia. ..... quizas no, pero casì.

Nu blir det iaf fjällen :) Jippi, hemavan con mis primos. ¡Estupendo! Bara folket slutar och kommer in till stan så bär allt iväg. Jag lovar att jag glömt något, fast jag är rätt så experimentado pero sin embargo.

Adios Umeå!
Un semana santa alegre!

"Oooooooh" he said, with an evil cackle. "Ickle firsties, What fun."
- Peeves, philisopher's stone

Abrazos

Función de estreno - mañana

Hejja Sanna! Här stressar man ihjäl sig med att byta om till träningskläder inne på en trång toalett på skolan (fast en fräsh en xD) och typ springer ut till vägen för att kolla om skjutsen har kommit. Sen kommer den aldrig och man blir mer och mer stressad... Då ringer man och får då höra att man är en timme för tidig! Kulkul! Nejnej! Haha men då får jag mer tid till att spela piano vilket jag ska gå ner och göra nu. Adios.
Just det, ettornas projekt, premiär imorgon. Ska bli så skoj, är jättepeppad! Tur att jag fick tag i extra biljetter, bara fyra st per person är ju svinlite!! Tänk om man har stor familj... Pero, pero. Tengo suerte.


"Why are you going to London?" Harry asked, trying to keep this friendly.

"Taking Dudley to hospital," growled Uncle Vernon. "Got to have that ruddy tail removed before he goes to Smeltings."
- Philosopher's stone

Abrazos


Djupdjup djupaste snön

En aningen snöpuls eller? På träningen for vi till Hamptjärnsstugan och körde Ol-slingor i djupdjup djupaste snön. Ibland kom det värsta hålen som man föll igenom i, läskit men lite kul. Det var jobbigt. På uppvärmingen sprang tjelvar upp ett spår med dom jäättelåånga benen, och direkt efter kom jag med dom koorta benen. Det var inte så lyckat. Blev svårt att ta så långa kliv, fick kämpa mig fram där. Men ännu jobbigare hade det varit om jag varit först så ska väl inte klaga... Kul att vara tillbaka till träningen igen iaf. Kännde efter en veckas ledighet att det var någonting som saknades.  Pratas om SM-lägret i Sörmland nu. Hoppas det blir av för mig. ? Skola imorgon igen. Tur att det är projektet hela dagen och inte Svenska, engelska och matte som förmiddag. Då hade det inte alls kännts bra att komma tillbaka till skolan. Längtar tills Onsdag och Torsdag -föreställningar ? Har lagt in bilderna ifrån Hemavan nu så nu du Sanna! (E)

    

???
"Ah, go boil yer heads, both of yeh," said Hagrid. "Harry - yer a wizard."
- Philosophers stone

Abrazos

Hemma

Då var man hemma igen. Känns lite skönt måste jag erkänna. Att vara utan ett piano i över en vecka det är på gränsen. Tur att man kan sjunga vart man än är! Men annars så saknar jag redan Hemavan. Finns det något negatift där? Bilresan hem tog lång tid tyckte jag. Längre än vad den brukar ta... fast jag sov från tärna till storuman. Konstigt. ? allt ser mkt annorlunda ut på den här datorn än på morfars. Hela bloggsidan ser konstig ut. Menyn har hamnat längst ner för mig, nedanför alla inlägg. Hoppas det inte ser så ut för er andra! Pero, pero, iaf så är det melodifestivalen nu, den kan man ju inte missa xD

???
"Scars can come in useful. I have one myself above my left knee which is a perfect map of the London Underground."
- Albus Dumbledore (philosophers stone)

Abrazos

Hejdå

Jaha, då var det slut med Hemavan för den här gången. Tur att jag kommer tillbaka om två veckor, inte ens det!! Annars hade jag väl inte överleft. Det är iaf bra att vi ska hem just idag. Världens storm här ju! Det kan inte vara ngn lift öppen. Möjligtvis centrum eller solkatten. Men sjukt så det blåser!! Pero, pero, nu måste jag packa. inte kul. See you at home.

♦♦♦

"Did you like question ten, Moony?" asked Sirius as they emerged into the Entrance Hall.

"Loved it," said Lupin briskly. "Give five signs that identify the werewolf. Excellent question."

"D'you think you managed to get all the signs?" said James in tones of mock concern.

"Think I did," said Lupin seriously, as they joined the crowd thronging around the front doors eager to get out into the sunlit grounds. "One: he's sitting on my chair. Two: he's wearing my clothes. Three: his name is Remus Lupin."
-
The oder of the phoenix

Abrazos


Så ska det låta

Kvällsåkning med lillsis ikväll. Underbart. Det känns som om farten är 100% snabbare än i vanliga fall, fast det är den väl inte tror jag. Synd det. Sen följde jag Elina en bit på vägen hem till Sommarvägen, och på den vägen finns det inga lampor, så vi fick åka slalom helt själva i det kolsvarta mörkret. Det var coolt ^^ Speciellt när man åkte i bäckravinen, man såg inte att det gick neråt men man kände det i magen!! Sen fick vi dela på oss och köra helt själva i ingenstans kändes det som. Det var aldeles mörkt, inte en endaste själ bredvid en bara en massa fjällbjörkar och en själv som försökte känna sig fram efter vägen men samtidigt åka snabbt för att ta sig ut ur det. Jag tycker det var coolt ♦ Sen när jag kom in såg jag på Så ska det låta, det va mitt första favoritprogram och är det fortfarande. Jag kan inte hjälpa att jag nördar mig igenom det varje fredag. Det är underbart. Undrar hur många sesonger jag har sett nu.... Iaf ända sen jag var mini. Men nu ska jag se vilka som åker ut ur Lets Dance. Såg lite av programmet så då kan jag inte slita mig ifrån själva avgörandet.

♦♦♦
"Oh, of course," said Ron, clapping a hand to his forehead.
"I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library."
- The Deathly Hallows

Buenas Noches
Abrazos

Slalomtävling

När jag vaknade hade jag verkligen ingen aning om att jag skulle vara med och tävla idag. Inte för att det var någon stor tävling, mer som en kulhets tävling (:S) men ändå. Man blir ju nervös när man står där uppe i startkuren och har stavarna utanför "starta-tiden-pinnen" och startmänniskan säger att nu är det bara och köra när du känner för det. Läskit läskit. Men sen när man väl är ute i banan så är det hur lungt som helst, det är precis som vilket åk som helst bara att man är själv i backen. Vilket egentligen gör åket ännu härligare.
Elina startade före mig och sen var det min tur.

"Här kommer storasyrran till Elina, och det ser ut att gå fort. Hon har en himla fart här och ställer sig i störtloppsställning tidigt, det är en bra taktik. Här går det undan säger jag bara. Och nu vill vi höra ett stort ljubel när hon kommer över mållinjen, Och nu är hon över" - Komentatoren xD

Enligt Elina stog folk och snackade ojj, hon åkte fort när jag körde. Hahha men jag vet inte om jag vågar tro på henne. Det var synd att dom körde men handikapp. Annars hade det gått rätt så bra kanske. Fick en bra tid men efter handikapp tillläggen låg man längre bak igen. Så det blev ingen slalomhjälm och inga nya slalomglasögon för varken mig eller Elina. Det var tråkit, men det var underbart väder idag. Har fått lite färg i ansiktet.... MEN det är ju typ pandabränna, lite lite kan man ana.... jag hoppas det bara är lite av rödnaden från åkningen som är kvar. Måste försöka sminka över det annars på något sett. Jag tänker inte se ut som om jag har druckit choklad med hela ansikitet under projektet som är nästa vecka.


image24
--- Jag nästa eller? Inte riktigt :/ Om det endå vore så.... Varför kan inte jag ha föräldrar som vill skjutsta och har en massa pengar till utrustningar, liftkort över allt och ja. Jag vill också gå i slalom. Vet inte när jag skulle ha tid men det är ändå en dröm som jag haft hela mitt liv. Slalom ♥ mig

"HARRY, THIS IS NO TIME TO BE A GENTLEMAN. KNOCK HER OFF HER BROOM IF YOU HAVE TO."
- Oliver Wood, poa


Abrazos

Sol vind och ... snö

Förstår inte varför jag sitter kvar här inne, det är ju typ bäst väder ute förutom att det blåser. Solen måste stanna kvar!   Snart kommer Elina och hämtar upp mig så då är det bara att ge sig iväg. Idag vill man bli brun. Fick ett sms nu, spännande ^^ Vi höres blekfisar.

Abrazos

"So light a fire!" Harry choked. "Yes...of course...but there's no wood!" Hermione cried, wringing her hands. "HAVE YOU GONE MAD!" Ron bellowed. "ARE YOU A WITCH OR NOT!
- Philosophers stone

"Urgh - troll bogies." r.w

Varför har jag alltid så svårt för att formulera mig? Jag känner alltid sånna konstiga grejer som jag inte kan sätta ord på. Så det blir väl ingen  förklaring på det här.

Det blev inget Ica Fjällboden och inget Riesen, orkade inte ta mig ner dit. Även fast det finns ny SkiStreet att gena genom. pero pero.

Men, Torsdag idag, snart är sportlovet slut och jag har inte gjort något skolarbete som jag lovade mig själv att göra. Eller räknas att läsa svenska boken som skola? Jag har inte tränat så mkt som jag borde ha gjort, jag har varje dag klivit upp kl kvart i nio, ätit frukost, gett mig av ut i backen, åkt in igen vid 12 tiden och ätit lunch. Farit ut igen och åkt tills kl blivigt fyra. Varierande dagar säger jag bara. 

Inatt drömde jag värsta hemska drömmen!  Drömde att el aviòn de Oskar, y su familia från stockholm krashade... Pratade med han nu och det var ingen fara med dom. Tur att jag inte drömmer sanna drömmar! Annat tyckte jag förut, hade väl gjort vad som helst för att få mina drömmar bli sanna. Men nu ångrar jag mig. Pero....Nu ska jag läsa den dära däckaren sen ska jag sova. 

Buenas Noches
Abrazos 


"Mr. Moony presents his compliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business."

Snape froze. Harry stared dumbstruck, at the message. But the map didn't stop there. More writing was appearing beneath the first.

"Mr. Prongs agrees with Mr. Moony and would like to add that Professor Snape is an ugly git."

It would have been funny if the situation hadn't been serious. And there was more.

"Mr. Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a professor."

Harry closed his eyes in horror. When he'd opened them, the map had had its last word.

"Mr. Wormtail bids Professor Snape good day, and advises him to wash his hair, the slimeball."

- in hp poa



Toblerone vs Riesen

Nu har jag suttit i flera timmar och lekt med färger, klockor, almanackor m.m. Det är sjukt kul men oj vad tiden har gått... lovar att jag suttit här i mer än fyra timmar men tillsist blev jag lite less och tog bara några färger, orkade inte göra supenoga men nu har i alla fall bloggen ett helt annat utseende. Och tack Fanny för bilden! Den är svincool. När jag fixar med html brukar allting egentligen bara gå skit, men idag gick det rätt så bra om man bortser från profilbilden som nu får hänga lite utanför bloggen. Stackars emma, du fick inte plats ^^.
Pratade med Hampe idag och, förlåt, jag menar inte att jag inte kan lita på er, eller att jag inte vågar fråga om ni kan vänta på mig, eller att ni inte bryr er om mig. jag visste inte hur jag skulle uttrycka mig men jag saknar och är ovan med att inte ha någon som man gör ALLT med, oavsett om det är i skolan eller på fritiden. Hampus åt också Riesen... vilket ledde till att jag började söka igenom skåpen efter choklad och tillslut hittade jag Toblerone vilket nästan är lika gott. Kanske måste gå ner till Fjällboden och köpa riesen, men vet inte om jag orkar.  

Morfars musik har gått här nere ett tag nu, det är jätteläskit för ibland blir volymen hur hög som helst så då hoppar hjärtat upp i halsen och man själv flyger typ av stolen. Det här kommer inte sluta bra känner jag, måste nog stänga av musiken helt eller undersöka vad felet är.
Ikväll blir det Private Pratice. Systerserien till Greys... Faktiskt bra, men absolut inte lika bra som riktiga Greys. Men ändå värt att se.


"Listen, if you [Fred and George] don't take it [the gold], I'm throwing it down the drain.
I don't want it and I don't need it. But I could do with a few laughs. We could all do with a few laughs. I've got a feeling we're going to need them more than usual before long."
- Harry Potter (goblet of fire)


puderfluff!!

Idag var det snöigt och... Puder!! Nästan puder iaf, lite tyngre snö men ändå hur härligt som helst. Sikten var ju inte underbar imorse men den börjar bli helt ok. Har kört med fotvärmare idag, så har värmeslingor i pjäxorna, härligt eller vad? Lunch nu, morfars spagetti och köttfärssås. Mumma!

Sen blir det backen med Elina (som blivigt frisk ifrån sin årliga sportlovsmagsjuka.... fattar inte att hon kan bli sjuk vartenda sportlov.) och Emma. Och morfar såklart. Vi höres, ändå fast det inte är någon som läser min blogg ^^


"there is no good or evil: only power and those too weak to seek it."
-Quirinus Quirrell. (ps)

Vet inte riktigt om jag håller med....

Fanny + Greys

oj vad jag saknar dig. + alla andra. Jag är less på att inte ha er på skolan, varje dag måste jag vara med alla musiknördar, okej ta inte illa upp men jag bara saknar 9mu. Först att inte ha någon som man är med jämt, och kan lita på till 100%, att inte ha någon som man kan säga vänta på mig innan du går och äter. Det har jag aldrig uppleft. Jag har alltid haft någon där som jag vet undrar vart jag är om jag inte kommer till skolan en dag. Nu förstår jag er andra, som inte varit så bortskämda som jag har varit med kompisar. Men det är bara att stå ut och vänta på bättre tider antar jag. 

Jag var nära på att börja grina så det var bra att vi bytte samtalsämne Fanny. Vad skulle morfar (som för tillfället dricker mjölk) tro om han kom ner och märker att jag sitter här vid datorn och grinar? Att jag saknar strömbäck? Knappast... Hemavan är så mkt bättre. 

Ikväll var det lång tv-kväll. Först genomgång av dom två första sesongerna av Greys Anatomy. Egentligen hade jag ju inte behövt se det men jag såg det iaf, för det är bäst! Sen var det AFV som jag inte kunde slita mig ifrån... sen var det ett litet uppehåll men efter det blev det vänner. Sen (många sen här känner jag) blev det roomservice som jag såg med morfar. Och sen kom programmet jag längtat efter hela dagen (nästan) GREYS ANATOMY. Älskar det programmet, alla kaoser och allt. ----bäst----

Nu ska jag sova, företen så sover man väldigt bra här i fjällen, är så gott som ny när man vaknar. Innan jag somnar ska jag väl läsa skolboken tror jag. Saknad  av någon. Den är väl OK, men deckare är inte riktigt min genre. God natt.

"Of course it is happening inside your head, Harry,
but why on earth should that mean that it is not real?" 

- Albus Dumbledore.
(Harry potter and the dethly hallows, kings kross)


fjällfrukost

Rostad ljus macka med ost och apelsinmarmelad + apelsinjuice. Mumma!
Ser ut att vara kallt idag också :/ Kommer förfrysa fingrarna.... fast det är värt det. Backarna är absolut underbara och snön ....<3..... Det går sjukt fort. Skulle bara behöva vässa mina stålkanter och valla skidorna. Men iaf, nu bär det av ut till backen. Hoppas solen kommer fram så man blir lite brun tack. Fast gärna inte pandabränna! seya.

image16 <---- tack morfar :)

"Pity you can't attach an extra arm to yours (broom), Malfoy.
Then it could catch the Snitch for you."
- Harry Potter

mumma och omumma

+ för:    fjällen, morfar, morfars mat, slalom, oth och allt i hemavan!!
- för:     Ingen choklad, sanna, rebecca, fanny och du.

"I don't go looking for trouble. Trouble usually finds me."
-Harry Potter

Hemavan

äntligen äntligen

Då var man här igen. Underbart! Åkte buss i fredags direkt efter skolan med sanna. Våningsbuss längst upp och längst fram, lovely!
Slalom med Sanna var en upplevelse, mer kan jag inte säga då blir hon nog sur. Men kul var det!!! Kl 11.50 idag så for hon igen och lämnade mig här med morfar och alla godispapper, det är härligt det med men inte lika kul!

   <------ Kvällsåkning hjärta mig! -------->

"Harry, I've been thinking - you know what we've got to do, don't you? Straight away, the moment we get back to the castle?" "Yeah, give Ron a good kick up the-" "Write to Sirius."
- Goblet of fire

RSS 2.0